dinsdag 29 oktober 2013

Met de minimale middelen een maaltijd op tafel zetten

 
 
Ik heb het al snel koud. Zo ook op een koude zaterdagochtend. Ik keek in de kasten en kwam tot de ontdekking dat er eigenlijk niks meer in stond om een middag maaltijd mee te maken. Zo'n soort maaltijd kun je ook gerust 's avonds eten, maar ik hat het zo koud dat ik graag 's middags wat warms wilde. Ik besloot om te kijken of ik toch een fatsoenlijke maaltijd in elkaar kon zetten, ondanks dat er eigenlijk niks meer in de kast stond. Hiermee wil ik laten zien dat je met de meest minimale middelen toch nog een maaltijd op tafel kunt zetten en ook nog eens goedkoop. Benieuwd? Lees dan even verder.

 
Ingrediënten
  • Strikjes pasta
  • ui
  • 2 eieren
  • Conimex woksaus Zoete Soja
Ik begon met in de kast zoeken en kwam een zak met strikjes pasta tegen. Ik besloot deze te koken en andere ingrediënten erbij te sprokkelen. Verder vond ik nog een ui die ik in ringen gesneden heb en los in een pan heb gebakken. Vervolgens heb ik 1 eitje gebakken los in de pan. Vervolgens heb ik de ui en pasta bijgedaan. Ik had nog 1 ei over en heb deze gebroken over alles heen en zo meegebakken. Als laatste heb ik een van de lekkerste woksauzen die wij hebben uit de kast gepakt. Namelijk de Zoete Sojasaus van Conimex. Deze is echt heel lekker. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van dit maaltje niet veel verwachte. Er zat amper wat in en ik verwachte dat het erg droog en smaakloos zou zijn, maar tot mijn grote verbazing vond ik het echt lekker. Het ziet er misschien niet al te smakelijk uit en ik weet dat ik geen chef-kok ben, maar ik was positief verrast door de smaak.
 
 
Met dit artikel is mijn bedoeling niet dat iedereen het spontaan na gaat maken, maar ik wil laten zien dat je met eigenlijk bijna niks toch een lekker gerecht op tafel kunt zetten. En ook nog eens goedkoop! Wat is jullie meest simpele en goedkope gerecht?
 
 
 
 
~Liefs Sandra  
 
 

4 opmerkingen:

  1. Past smaakt al gauw lekker met weinig. Als we soms krap zitten aan het einde van de maand maak ik soms pasta met saus en wat gehakt. Klaar. Niet duur en toch lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit, al ben ik zelf echt geen fan van ui. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!