woensdag 18 juni 2014

Doelen 2014: Terugblik

 
 
Aan het eind van vorig jaar besloot ik om mezelf een paar doelen voor te leggen voor het jaar 2014. Normaal gesproken stel ik mezelf wel doelen, maar komt daar niet zoveel van terecht. Het leek me leuk om een jaar nadat ik die doelen opgesteld had, terug te kijken naar mijn doelen en kijken welke ik wel en welke ik niet gehaald had. Benieuwd? Lees dan even verder.


Voor het jaar 2014 heb ik mezelf de volgende doelen gesteld:

1. 120 volgers op Bloglovin halen.
 
Eind 2013 Momenteel zit ik aan de 60 volgers waar ik heel erg trots op ben. Ik vind het altijd erg leuk om te zien dat er weer nieuwe volgers bij gekomen. Om mezelf uit te dagen heb ik dus als doel gesteld dat ik aan het eind van 2014 120 volgers heb. Het dubbele dus! Dat is een hele uitdaging en ik zal dus met kwalitatief hele goede artikelen moeten komen om mijn doel te bereiken.
 
Juni 2014 Op dit moment heb ik 85 volgers op Bloglovin'. Of ik de 120 volgers haal betwijfel ik, maar ik ben er zo trots op dat er al zoveel mensen zijn die mijn blog volgen en allemaal lieve reacties achter laten. Ik schrijf nog steeds mijn artikelen met onwijs veel plezier!


2. Mijn propedeuse halen in 1 jaar.
 
Eind 2013 Zoals jullie misschien wel weten zit ik in mijn eerste jaar op het HBO. Ik wil hierna heel erg graag de duale versie doen van mijn opleiding, maar dat betekent dat ik al mijn studiepunten in 1 jaar moet halen. Hier ga ik me enorm voor inzetten. Ik zit al op 1/4e.
 
Juni 2014 Ik ben nog maar 1 studiepunt verwijdert van mijn propedeuse. Dit gaat dus zeker lukken!


3. Elke dag een artikel plaatsen op mijn blog.
 
Eind 2013 Tot nu toe komt er elke dag een artikel online behalve op zondag. Ik ga de druk wat meer opvoeren en ga proberen elke dag een artikel online te zetten.
 
Juni 2014 Ik heb een tijdje flink geschommeld. De ene week lukte het gemakkelijk om 7 artikelen te plaatsten en de andere week ging het echt niet i.v.m school. Nu ben ik zo goed als klaar met school, dus dit zal me vast gaan lukken.
 

4. Huiswerk goed bijhouden.
 
Eind 2013 Dit wordt een van de lastigste doelen. Ik blijf dit elk jaar roepen, maar tot nu toe is er nog niet zoveel van terecht gekomen. Omdat ik mijn P in 1 jaar wil halen zal ik echt mijn best moeten doen.
 
Juni 2014 Dit blijft altijd een puntje. Ik beloof het mezelf elk jaar weer en elke jaar komt er minder van terecht dan gehoopt. Echt heel goed heb ik het niet bijgehouden, maar als ik kijk naar mijn cijferlijst, dan mag ik er trots op zijn.


5. Minimaal 1x per maand echt iets leuks gaan doen.
 
Eind 2013 Ik merk dat ik de laatste tijd vaak thuis zit en niet zoveel onderneem. Wel gezellig met vriendinnen of mijn vriend op de bank, maar echt leuke dingen doen schiet er vaak bij in.
 
Juni 2014 Om eerlijk te zijn is dit er wel een aantal keer bij ingeschoten. Vaak ging het gewoon niet met school erbij, maar nu ik (zo goed als) vakantie heb ga ik zeker meer genieten. Dat begint vanavond al, want ik ga naar Guus Meeuwis!!!


6. Minimaal 2 dagen vooruit werken voor mijn blog.
 
Eind 2013 Heel vaak heb ik dat ik op het laatste moment nog een artikel moet schrijven of dat ik opeens ergens naartoe moet en ik nog geen artikel heb voor die dag (erna). Dit is altijd een groot gestress omdat ik wel een artikel wil plaatsen. Als ik twee dagen vooruit werk heb ik speling en is er niks aan de hand als ik een dag geen artikel kan schrijven.
 
Juni 2014 Op het moment dat ik dit artikel schrijf staan er 9 artikelen al klaar. Overduidelijk gehaald toch? Nu dit vol blijven houden.


7. Minimaal 1,5e liter water per dag drinken.
 
Eind 2013 Alweer een tijdje geleden schreef ik een artikel over water drinken waarin ik elke dag voor mezelf zou bijhouden hoeveel ik dronk en na ongeveer 3 weken zou ik het resultaat laten zien. Ik merkte dat mijn gezicht heel erg opknapte, maar voordat ik foto's wilde maken werd ik ongesteld en zag je geen verschil meer. Uiteindelijk is dit artikel dus niet meer online gekomen. Als jullie interesse hebben wil ik dit weer gaan oppakken en er een artikel over schrijven. Omdat ik zoveel verschil merkte wil ik echt elke dag weer 1,5e liter water gaan drinken.

Juni 2014 Ik probeer er wel op te letten dat ik genoeg drink. Het rare is dat ik echt verschil merk aan mijn huid. Elke keer als ik thuis ben, zet ik vaak gewoon een flesje water naast me en verplicht ik mezelf om die leeg te drinken. Zo gaat het wat sneller, want als je steeds zelf wat moet pakken ben ik geneigd om veel te weinig te drinken.

8
. Mezelf aan planningen houden en planningen maken die haalbaar zijn.

Eind 2013 Vaak maak ik planningen, maar houd ik mezelf er niet aan. Dit komt vaak ook omdat mijn planningen veel te groot zijn en niet haalbaar zijn. Ik wil in het nieuwe jaar planningen gaan maken die haalbaar zijn en mezelf eraan houden. Hoe lekker is het om alles van je lijstje af te kunnen strepen?

Juni 2014 Eindelijk heb ik mezelf aangeleerd realistische planningen te maken. Het komt nu wel eens voor dat ik één of twee dingen van mijn lijstje niet af heb kunnen maken, maar dat is een heel verschil met vroeger. Toen maakte ik zulke grote lijstjes, dat ik het bij wijze van in twee dagen nog niet af kon maken. Het is veel fijner om te zien dat bijna alles van je lijstje is afgestreept.


Dit waren de doelen die ik begin dit jaar mezelf gesteld hebt. Over het algemeen heb ik best veel van mijn doelen gehaald. Het lijkt me leuk om aan het eind van het jaar nog een keer te kijken naar mijn doelen. Hopelijk heb ik ze dan allemaal gehaald!

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Kan jij je er een beetje aan houden?
~Liefs Sandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!