woensdag 11 februari 2015

Producten maandelijkse periode


Iedere vrouw heeft maandelijks een week waarbij je hoopt dat het zo snel mogelijk weer voorbij is. De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar het blijft voor niemand een pretje. Het is dan ook belangrijk dat je goed beschermd wordt en dat je je prettig in je vel voelt zitten. Benieuwd welke producten ik fijn vind en vaak gebruik? Lees dan even verder.
 
De producten die je tijdens deze periode gebruikt zijn erg belangrijk. Er zijn heel veel beautyblogs die schrijven over allerlei beautyproducten. Het viel me op dat er eigenlijk bijna nooit wordt geschreven over de producten die je kunt gebruikt tijdens de maandelijkse periode en wat de kwaliteit is van bepaalde producten. Dit terwijl het juist goed is om te weten welke producten fijn zijn en wat je het beste kunt gebruiken. Daarom vandaag een artikel met de producten die ik inmiddels al een aantal jaar gebruik.
 
Ik ben vanaf mijn 15e ongesteld. Inmiddels is dat dus zo'n 4 jaar. In die tussentijd heb ik een verschillend aantal producten gebruikt. Het ene product beviel me beter dan het andere product. Ik heb een aantal keer gewisseld en uiteindelijk ben ik gekomen tot een selectie van producten waar ik gelijk naar grijp als het weer zover is.
 
Tijdens mijn periode maak ik vrijwel altijd gebruik van drie producten. Twee producten gebruik ik de gehele periode en één product gebruik ik uitsluitend de laatste dagen als alles weer zo goed als over is.
 

Wat betreft maandverband gebruik ik altijd 14 Normal Wing MAXI maandverband Libresse. Dit bevalt me het beste. Je kunt het gemakkelijk aanbrengen, de plakstrips die je kunt omvouwen om de rand van je onderbroek heen en de diverse absorptiezones zorgen voor een veilig en beschermd gevoel, zonder dat je elk moment bang hoeft te zijn dat je doorlekt.
 


Er zijn mensen die genoeg hebben aan alleen maandverband, ik ben niet zo'n persoon. Ik gebruik altijd maandverband en tampons samen. Tampons zijn voor mij het allerbelangrijkste tijdens de periode, omdat je het in moet brengen is het belangrijk dat het prettig zit en dat je het gemakkelijk kunt inbrengen, ook tijdens lichtere dagen. Ik gebruik zelf altijd de pro-comfort tampons van OB. Deze zijn nog gemakkelijker in te brengen dan de normale OB tampon door het gladdere laagje dat eroverheen zit. Ik was bang dat het dan minder zou opnemen, maar dat is helemaal niet het geval, het brengt alleen veel makkelijker aan.
 


Daarnaast gebruik ik tijdens de laatste dagen van mijn periode een dun maandverbandje. Puur om eventueel het laatste op te vangen en voor de geruststelling bij twijfel of het al wel helemaal over is. Deze van Libresse zijn heel erg dun en voelt ze hierdoor bijna niet zitten. 

Nog één kleine tip: zelf heb ik altijd enorm veel buikpijn en daarbij gebruik ik altijd Aleve Feminax. Hier hoef je maar twee kleine pilletjes van in te nemen en je buikpijn is binnen no-time weg.
 
Dit waren de producten die ik zelf altijd gebruik tijdens mijn periode en die ik fijn vind. ‏Ik ben erg benieuwd naar welke producten jij altijd gebruikt.
 
 

~Liefs Sandra

2 opmerkingen:

  1. Haha, ik gebruik bijna hetzelfde! Alive feminax is echt een wondermiddeltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is inderdaad niet de leukste periode van de maand en je hebt gelijk je lees er haast nooit iets over....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!