vrijdag 24 april 2015

No make-up, make-up Look


Blijkbaar willen mannen altijd zo weinig mogelijk make-up zien. 'Geen make-up' vinden ze het mooiste. Natuurlijk bedoelen ze geen 'ik-ben-net-uit-mijn-bed-look', maar een neutrale make-up waar je zo min mogelijk van ziet. Dit keer dus een no make-up, make-up look. Benieuwd? Lees dan even verder.

Voor mij was deze look een hele uitdaging. Ik ben namelijk gek op mooie donkere oogschaduw met een pikzwarte winged eyeliner. Dit keer dus de challenge om zo min mogelijk make-up te gebruiken. Het is een neutrale jeugdige look en is daarom ook erg geschikt voor de wat jongere meiden die net beginnen met make-up. Ik heb daarom ook allemaal budgetproof producten gebruikt.
 

 
Het oogschaduwpalette dat ik gebruikt heb is het Catrice Absolute Eye Colour palette in de kleur 040 Never Let Me Go!. Dit palette bevat mooie zachte kleuren en één wat donkerdere kleur.
 
Als eerste bracht ik met mijn vingers de peachy kleur aan op mijn gehele bewegend ooglid. Doordat er redelijk wat glitters verwerkt zitten in de oogschaduw is het lastig om hem aan te brengen met een kwast, omdat hij dan niet zo gepigmenteerd is.
 
Eyeliner wilde ik bij deze look juist niet gebruiken. Dat is vaak wat hard en iets te aanwezig voor deze look. Ik besloot dan ook wat nieuws uit te proberen. Normaal gesproken als ik oogschaduw als eyeliner aanbreng pak ik een linerkwastje en maak ik deze wat vochtig, waardoor het lijntje vaak wat gepigmenteerder en strakker wordt. Dit was ik nu juist niet van plan. Ik pakte een stevige puntige kwast en dipte deze in de grijzige kleur. Deze kleur bracht ik aan vanaf het begin van mijn crease naar de wimperrand ongeveer op de helft van mijn ooglid. Het is een beetje lastig uit te leggen, maar als het ware trek je gewoon een schuine lijn naar beneden. De donkerste kleur breng ik in mijn buitenste ooghoek aan en vervaag dit met een zachte blendingbrush.
 
De peachy kleur bracht ik nog een keer opnieuw aan om het wat op te frissen. Op mijn lippen bracht ik een simpele lippenbalsem aan. Om mijn ogen iets meer kracht en uitstraling te geven bracht ik een aantal laagjes mascara aan. Alleen op mijn bovenste wimpers, omdat boven en onder teveel zou afsteken bij de rest.
 
De uiteindelijk look is een hele neutrale basic look geworden. Het is even wennen omdat het een beetje kaal voelt, maar het heeft ook wel iets. Daarnaast is het ook een goede basis om te combineren met juist een felle lipstick.
 
Zou jij deze look kunnen dragen of is het toch allemaal net wat te basic voor jou?
 
 
 

~Liefs Sandra
 
beautybySandra

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het super mooi! Ik draag meestal en liefst een zo natuurlijk mogelijke look voor dag dagelijkse dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb precies dezelfde palette, zelf had ik verwacht dat er meer pigment in zou zitten.

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw hele mooie look! Inderdaad erg nude maar het staat je goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!