donderdag 16 mei 2013

Examens


Ik zit momenteel middenin mijn examens. Niet alleen ik, met mij nog duizenden anderen. Morgen heb ik economie en volgende week heb ik maar liefst 5 examens. Ik ben best wel zenuwachtig en vind het doodeng haha. Maandag heb ik mijn examen Nederlands gemaakt en gelijk nagekeken. Tot mijn opluchting viel het hartstikke mee. Ik ben zelf een voorbeeld van een extreme stresskip. Ik bedacht me dat ik vast niet de enige ben. Dus voor mede-examenkandidaten hier een aantal tips!
Voor de echte stresskippen zoals ik hier nog een paar tips:
  1. Zorg dat je tijdens het leren ergens gaat zitten wat gewoon ontspannen voelt. Ik leer bijvoorbeeld graag op de bank. Achter een bureau voelt zo verplicht en drie weken achter je bureau is ook niks haha.
  2. Neem voldoende pauze. Ga bijvoorbeeld even wat drinken met wat lekkers erbij. Kijk even een paar Youtube filmpjes of iets anders wat je aandacht even van je examens afhoudt. 
  3. Geloof in jezelf. Als je geleerd hebt ken je het, je hoeft het niet 100x te herhalen.
  4. Trek voor tijdens je examens lekkere comfortabele kleding aan. En vergeet geen lekker dik vest, want het kan best koud zijn als je daar 3 uur zit.
  5. Neem wat te drinken en te eten mee voor tijdens je examens.
  6. Doe oordopjes in of als je die niet hebt (zoals ik) een stukje watje wat je in je oor stopt. Het klinkt stom maar je kan je echt veel beter concentreren. Ik zelf wordt echt gek van al het geritsel, geklik van pennen en leraren die heen en weer lopen.
  7. Meer dan je best kan je niet doen. Zolang je weet dat je dat gedaan hebt kan je jezelf geen verwijten maken.

Voor alle examenkandidaten : heel erg veel succes!


~Liefs Sandra

1 opmerking:

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!