donderdag 2 april 2015

Mijn hardloopavontuur


Hardlopen, ik roep al een eeuwigheid dat ik dat weer een keer moet doen, maar heb er nooit tijd voor. Beter gezegd, ik maak er nooit tijd voor en schuif het altijd weer voor me uit. Toen het afgelopen week 's avonds redelijk zonnig was besloot ik mezelf eindelijk bij elkaar te rapen, me in mijn trainingsbroek te hijsen en te gaan hardlopen. Benieuwd hoe het me af is gegaan? Lees dan even verder.

 
Mijn conditie is echt 0.00. Ik deed al niet aan sport, maar fietste nog wel elke dag naar de bushalte heen en weer. Ik werk inmiddels alweer twee maanden op kantoor en krijg nu niet zoveel beweging meer, beter gezegd vrijwel geen... Het was dus hoog tijd om wel weer wat meer te gaan bewegen en ik besloot dat ik dan maar een poging ging doen tot hardlopen.
 
 
Maandag was het zover. De eerste keer hardlopen na dik een jaar was aangebroken. Ik trok mijn trainingsbroek aan, deed mijn haar in een paardenstaart en pakte mijn muziek erbij. Het moment van de waarheid was nu toch echt aangebroken. Ik liep de deur uit en rende de straat op. Een paar meter later stond ik alweer stil. Ik wist dat ik een slechte conditie had, maar hoopte dat er nog iets van vroeger was blijven hangen. Niet dus haha. Na een paar meter begon ik weer te rennen. Ondertussen voelde ik dat mijn hoofd nog roder dan een tomaat werd en ik hoopte vurig dat ik niemand tegen zou komen. Ik was blij dat je jezelf niet kan zien hardlopen, dan was ik waarschijnlijk gelijk omgedraaid van schaamte. Overigens moet het er wel lachwekkend uitgezien hebben: een klein meisje, in een veel te grote sweater met een knalrood gezicht dat een paar meter rent en vervolgens weer een paar meter nodig heeft om hard hijgend bij te komen.
 
Inmiddels ben ik alweer een paar uur thuis en zou willen dat ik mijn benen niet meer zou voelen, ze vallen er van ellende nog net niet af haha. Al heb ik nu wel het gevoel dat ik echt wat gedaan heb en dat voelt toch wel erg goed.
 
Ik ben van plan drie keer per week te gaan hardlopen en hoop dat ik dat vol kan houden en dat ik uiteraard verschil ga merken qua uithoudingsvermogen. Ik ga net zolang dezelfde route lopen tot dat makkelijk gaat en ga dan de route aanpassen. Zo kan je gemakkelijker de vooruitgang zien.
 
Heb jij nog goede tips om me door dit hardloopavontuur te helpen?
 
 
 
 
~Liefs Sandra

2 opmerkingen:

  1. Wat goed! Ik vind het altijd lekker om oortjes mee te hebben en te lopen op de 'beat' haha (: Verder veel verschillende looproutes uitproberen, zodat je blijft ontdekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon niet te streng zijn voor jezelf! Alles rustig opbouwen en proberen er van te gaan houden! Alle begin is moeilijk. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!