maandag 18 mei 2015

OPRUIMEN: Make-up Stash

Een keer in de zoveel tijd is het echt hard nodig om mijn make-up op te ruimen. Mijn lades waar ik mijn make-up in bewaar zijn dan compleet ontploft en ik kan dan niets meer terugvinden. Dit moment had ik een paar weken geleden al bereikt, maar had nog geen tijd om mijn alles op te ruimen. Gisteren was ik er klaar mee en begon aan de grote schoonmaak. Benieuwd? Lees dan even verder.


In het begin leg ik vaak alle producten nog netjes terug, om het netjes te houden. Als ik even geen tijd heb gooi ik alles er van een afstand in met de intentie het later nog een keer op te ruimen. Je raadt het natuurlijk al, daar komt vaak niks van terecht. Dit wordt steeds erger totdat vrijwel niks meer op zijn plek ligt en ik ook niks meer even snel kan vinden. 
Dit is hoe de lades eruit zagen voordat ik begon. Zoals je kunt zien was het wel echt nodig. Ik heb alles nu in twee lades liggen, maar wil het allemaal uitzoeken en verplaatsen naar één lade. Daar wil ik het allemaal netjes in opruimen. Het zal redelijk vol worden, maar over een tijdje wil ik een ladekastje kopen waar ik alles helemaal goed in kan opbergen en waar ik alles wat ook maar met make-up, nagellak en parfum te maken heeft bij elkaar heb liggen.

Als eerste begon ik met het leegmaken van beide lades. Dit alles legde ik op de grond en maakte de lades goed schoon. Dit was echt nodig aangezien ik daar normaal gesproken niet zo makkelijk bij kom. Vervolgens haal ik alle producten uit de bakjes en sop deze ook goed uit.
 
Dan begint het uitzoeken van de producten. Ik heb alle producten van één soort bij elkaar gezocht. Hierboven kun je bijvoorbeeld de mascara's en foundation's zien. Ik leg alles bij elkaar, kijk en ruik aan de producten en bepaal op basis daarvan of ik het weggooi of dat ik het wil houden. Als het weg gaat leg ik het gelijk in een kartonnen 'weg' doos. Als ik het product wil houden, maak ik het schoon en leg ik het gelijk in een zwart bakje. Als ik alles van een 'soort' product heb uitgezocht, zet ik het bakje gelijk in de lade. Zo heb je alleen de producten voor je liggen die je nog uit moet zoeken.
 
Op deze manier werk ik ook de eyeliners, oogpotloden, lipsticks enz. af. Uiteindelijk houd je producten over die je weg moet gooien omdat het verpakkingen zijn of iets dergelijks of producten die ergens anders gelegd moeten worden.

Uiteindelijk zijn dit de producten die ik weg ga gooien. Het zijn misschien niet heel veel producten, maar voor mij zijn het er best veel. Ook heb ik mijn nagellak nog uitgezocht en heel veel nagellakjes weggegooid. Hiervan ben ik vergeten een foto te maken. 
Als je alles uitgezocht hebt is het een beetje passen en meten om alles goed in te delen. De palettes leg ik vaak achterin neer en de wat kleinere en losse producten voorin. Ik kan gemakkelijk bij deze bakjes en kan er goed in zoeken.
 
Het is een beetje proppen om alles in dat ene laatje te krijgen, maar uiteindelijk is het gelukt. Het ziet er weer netjes uit en ik kan alles weer goed terugvinden. Alles is weer opgeruimd, voor hoelang het duurt.
 
Ruim jij vaak je stash op? Gooi jij dan veel weg?
 
 
 
~Liefs Sandra 
 
beautybySandra

7 opmerkingen:

 1. Wauw, wat heb je een prachtige stash om te zien. En je hebt het super netjes opgeruimd en geordend. Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo wat heb jij onwijs veel producten zeg! Leuk om te zien en knap dat je het zo netjes gekregen hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is een enorm inspirerend artikel voor mij, ik zou mijn stash ook dringend eens moeten opruimen maar ik vergeet het zo vaak! Ik ga er meteen aan beginnen, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow echt een supergroot verschil! Ik vind het altijd heerlijk om mn make-up uit te zoeken. Ik kom altijd dingen tegen die ik helemaal was vergeten maar die wel heel fijn zijn haha! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjeetje wat heb je een uitgebreide stash, ik probeer de mijne zo opgeruimd mogelijk te houden, maar ook bij mij is er regelmatig een bom in ontploft en helaas moet ik soms ook wel wat weg gooien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Netjes opgeruimd zo zeg! Een ladenkastje is echt handig, maar er kan wel nog veeeeel meer in... just sayin' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet mijn stash ook echt een keer opruimen en uitzoeken! Echt lekker als je alles hebt uitgezocht en het weer overzichtelijk is. Leuk artikel!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!