zondag 12 juli 2015

HARDLOPEN: Update #3 - Warmte & StopsInmiddels ben ik alweer een tijdje bezig met het hardlopen en het is nog steeds iets waar ik echt van kan genieten. Nu het al snel warm wordt en dat ook lang blijft merk ik dat je daar toch wel rekening mee moet houden. Benieuwd hoe het hardlopen de afgelopen weken is gegaan? Lees dan even verder.

De eerste week na de vorige update was het gelijk al best wel warm. Ik moest heel die week gewoon stage lopen en kon het niet opbrengen om daarvoor nog te gaan hardlopen. 's Avonds bleef het vaak zo warm dat ik toen ook maar niet ben gaan hardlopen. Ik had er wel moeite mee want had het gevoel dat ik mijn 'ei' niet kwijt kon.
 
De week daarna was ik vrij en heb daar dan ook zeker gebruik van gemaakt. Afgelopen week ben ik vier keer wezen hardlopen. Ik kreeg het voor elkaar om mezelf om 7 uur uit bed te slepen en mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik moest mezelf dan wel even een zetje geven om uit bed te komen, maar wat was het lekker om 's ochtends gelijk uit bed te gaan hardlopen. Ik koos ervoor om niks te eten voordat ik ging hardlopen, alleen wat te drinken, en dat ging erg goed. Mijn lange sportlegging heb ik inmiddels ingeruild voor een oud voetbalbroekje. Ik was nog niet voorbereid op het warme weer en moet dus nog een kort sportbroekje aanschaffen.
 
De laatste twee keren dat ik ging hardlopen had ik echt het gevoel dat ik met sprongen vooruit ging. Ik had iemand gesproken die inmiddels 8 km non-stop kon lopen en daar kreeg ik toch wel meer motivatie van. Ze zei dat je elke keer wel kan stoppen wanneer je het niet meer trekt, maar als je gewoon doorloopt dat het dan ook prima gaat en je zo al snel een paar stops over kunt slaan. Op een gegeven moment raak je gewend aan de velen stops en het is dan lastig om jezelf te pushen om nog verder te lopen. Ik kreeg het voor elkaar om diverse stops over te kunnen slaan en stiekem was ik toch wel heel erg trots!
 
Het gaat echt goed, ik heb nog steeds diverse stops nodig, maar al wel een stuk minder dan eerst. Ik moet niet vergeten dat mijn conditie echt 0,00 was en dat ik dat langzaam op moet bouwen. Mijn doel is om de 5 km zonder stops te lopen.
 
 Heb jij nog goede tips voor het hardlopen nu de temperaturen flink beginnen te stijgen?~Liefs Sandra
 
Follow

5 opmerkingen:

 1. Super dat je al wat stops wist over te slaan! Ik ben vorig jaar begonnen met als doel 15 minuten aan een stuk door te kunnen rennen,en vanmorgen rende ik dik 6 km aan één stuk! Mijn doel is nu verschoven naar de 10 km zonder stops :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat knap zeg! Dat hoop ik ooit ook te halen. Het lijkt me zo heerlijk om non-stop een grote afstand te kunnen lopen.

   Verwijderen
 2. Goed bezig! Ik wil ook weer beginnen met hardlopen. Ik vind je schoenen trouwens heel tof :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat je zo goed bezig bent. Je hardloopschoenen vind ik echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!