dinsdag 5 februari 2013

Carnavalsoutfit 2013


Zoals jullie misschien wel weten woon ik in Noord-Brabant. Carnaval staat weer bijna voor de deur. En dan begint het eeuwige dilemma weer: 'Wat moet ik aantrekken?' Afgelopen twee jaar ben ik als matroosje gegaan en mijn vriend (die ik 2 jaar geleden met carnaval ontmoet heb) heeft vorig jaar een kapiteinspak gekocht. We matchten! Dat was echt leuk, maar het was weer tijd voor iets nieuws. Mijn oude pakje paste niet zo heel goed meer en ik heb hem uiteindelijk 4 keer aangehad en dat vond ik genoeg. De zoektocht kon beginnen. Benieuwd wat ik gekozen heb? Lees dan even verder.

Ik ging dus op zoek naar een nieuw jurkje, maar dat was nog niet zo eenvoudig. Er waren niet veel jurkjes waarvan ik dacht 'Wauw, jou neem ik mee'.  En degene die ik zag waren veel te duur. Ik ben best bereid om wat te betalen voor een leuk carnavalsjurkje, maar 60 euro of meer voor een jurkje die ik waarschijnlijk maximaal 2 jaar aantrek vind ik echt zonde. Ik ben ook maar een arme scholier die van haar bijbaantje moet rondkomen. Mijn zoektocht werd vervolgd en uiteindelijk kwam ik terrecht bij e-carnavalskleding. Een leuke webshop met veel keus en leuke prijzen. Natuurlijk zijn er ook wat duurdere kostuums, maar ze hebben voor elk budget wel wat leuks.


Uiteindelijk heb ik gekozen voor dit jurkje. Op de foto leek hij redelijk kort en iets wat hoerig, maar de rits kan je zover open doen als je zelf wilt. Ook zit ik er niet zo ingelepeld als je op het plaatje ziet.  Ik koos voor de rode kleur, dit vond ik erg leuk zeker in combinatie met de zwart met wit geblokte banen. Normaal heb ik qua jurkjes altijd maat XS. Deze jurkjes begonnen vanaf S, dat kon niet zoveel goeds voorspellen.Maar vol goede moed bestelde ik het jurkje en was dolblij toen het bezorgd werd, totdat ik de verpakking opende. Hij zag er echt al veel te groot uit, dit bleek ook zo. Hij was niet een beetje te groot, maar voor mij echt veel te groot. Je raad het al, ik was die dag dus niet zo vrolijk. Zeker omdat het voor mij altijd moeilijk is qua onderkleding en jurkjes om iets te vinden wat goed past. Gelukkig heb ik een hele lieve schoonmoeder die het jurkje compleet uit elkaar gehaald heeft en hem op maat gemaakt heeft. Daar ben ik echt zo dankbaar voor. Ik heb uiteindelijk dus een jurkje gevonden waar (volgens mijn gevoel) niet de hele wereld in loopt. Daar heb ik zo'n hekel aan, dat je de zaal/kroeg binnenloopt en bijna de helft heeft hetzelfde jurkje aan. Ik heb nog even een foto gemaakt om te laten zien hoe hij bij mij staat want op het plaatje ziet het er toch heel anders uit.


                                                                                                                                                   

Ik vind het zelf echt een leuk jurkje en ben er heel blij mee. Vieren jullie carnaval? En zo ja: Als wat gaan jullie verkleed?



~Liefs Sandra


7 opmerkingen:

  1. Grappig jurkje! Ii vier zelf niet echt carnaval maar ik draag dan gewoon wat felle kleren of zoiets ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vieren hier helaas geen carnaval :( Het jurkje staat je goed, je kan het zeker hebben :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk jurkje! ik ga als militair/leger meisje (?) hoe noem je het eigenlijk haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk jurkje! Ik doe dit jaar niet mee aan carnaval want vind het niet zo leuk hihi.
    xxx Panajotta

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk jurkje :) Ik was verkleed als zowel bij, roodkapje als clown! Heb echt een heerlijke carnaval gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!