vrijdag 8 mei 2015

PLOG: Parijs dag 3

De laatste hele dag die we hadden was zondag. De winkels zijn in Parijs op zondag dicht en deze dag hadden we ingepland om een aantal leuke dingen te bezichtigen. Natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan de Eiffeltoren. Benieuwd? Lees dan even verder.

 
We werden wakker en zagen dit toen we naar buiten keken. Heel veel nattigheid. Dat voorspelt niet veel goeds voor de rest van de dag.

We gingen lopend even naar een bakkertje toe die ongeveer 20 minuutjes lopen was. Het begon steeds harder te regenen en we waren dan ook blij toen we daar naar binnen konden.
 
 De broodjes die we kochten. weer echt super lekker allemaal.

In het bakkertje hebben we deze bij het raam opgegeten. het begon steeds harder te regenen en de lucht werd steeds grauwer.

We besloten dan ook om onze planning iets wat op de schuiven en eerst even terug te gaan naar het hotel waar we even zouden blijven in de hoop dat het weer wat beter zou worden. Terug in het hotel heb ik mijn drijfnatte kleding ingeruild voor droge en ben ik in bed nog even mijn boekje gaan lezen.
 

Een bezoekje brengen aan de Arc de Triomph. Ook dit bouwwerk is een stukje groter dan ik verwacht had. Het was hier wel echt druk dus na even rondgekeken te hebben zijn we gauw weer weggegaan.
Het verkeer hier is ook echt bizar. Nergens staat belijning op de weg en het is echt ieder voor zich. De auto's zigzaggen en vliegen allemaal een andere kant op. Blij dat ik hier niet hoef te rijden zeg haha.
 
Nog even wandelen op de Champs-Élysées. Hier zitten de meest mooie dure luxe winkels. De Sephora en Mac die hier zitten zagen er echt prachtig uit!
 
Ook hier was het echt druk. De straat liep lichtelijk naar beneden en de grote zwerm met mensen zag je oneindig doorgaan.
 
Een Disney winkel met een hele grote hoek die alleen maar bestond uit Frozen spulletjes.

Echt prachtig hoe de straten hier zijn aangekleed!


Overal wel heel veel plassen omdat het water gewoon niet weg kan. Het heeft dus echt hard geregend haha.

Als het goed is was dit een grote galerij. Er was nu een tentoonstelling van Jean Paul Gaultier bezig. Een stukje wandelen over een brug met uitzicht op de Eiffeltoren.
 

Onderweg kwamen we een hele leuke muur tegen waar je op kon stoepkrijten. Ik kon het natuurlijk niet laten en moest ook even wat achterlaten.
 
Wandelen door de tuinen van het Louvre. Wauw wat mooi zeg!
 
We zouden met een kabelbaan naar een mooie plek gaan waar we vervolgens mooi over de stad konden kijken. We dachten zo'n kabelbaan met gondeltjes. Dit viel alleen een beetje tegen toe we aankwamen. Het ging super snel en ook maar om een klein stukje.

Wel heel mooi uitzicht!


 

Er stond een man die allemaal kunstjes deed met een voetbal. Echt super knap en dat ook nog eens op een paal die een paar meter van de grond stond met een smal plateau.
 

Op de terugweg zijn we willekeurig bij een metrohalte uitgestapt op zoek naar een leuk eettentje. We kwam terecht bij een schattig café waar we allebei lekker een burger kozen met frietjes.
 
Weer terug met de metro om thuis even te douchen, wat uit te rusten en om te kleden.
 
 
Lekker warm aangekleed want het was nog steeds niet erg warm en op de Eiffeltoren waait het ook altijd erg hard.
 

Onderweg nog lekker even een Twix eten. Deze witte variant vind ik echt zoveel lekkerder dan de normale!

En natuurlijk weer met de metro.


De Eiffeltoren in zicht met deze leuke kangoeroe hahah.
De Eiffeltoren! Uiteindelijk zijn we helemaal bovenin geweest. Jeetje wat is dat hoog zeg, maar 's avonds met al die lampjes wel enorm gaaf! Het waaide ook wel erg hard, dus het was maar goed dat we warme kleding hadden aangetrokken.


Rond een uur of 12 zaten we, helemaal gesloopt, in de metro. Het was een lange dag waarbij we veel gelopen hebben en waren dan ook blij toen we weer terug op de hotelkamer waren.

Het was een dag waarbij we veel bezocht hebben en veel hebben gelopen. Het weer was nog steeds niet al te best, maar 's avonds hadden we gelukkig een paar droge uurtjes en hebben enorm genoten. Morgen alweer de laatste dag. Bizar hoe hard de tijd gaat zeg.

Wat zou jij graag willen bezoeken als je in Parijs zou zijn?~Liefs Sandra 
beautybySandra

4 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien! Dit doet me echt denken aan toen ik in Parijs was. Lovely!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ohh ik mis Parijs nu zo erg! het is er zo mooi <3 wel balen van het weer maar geniet er nog van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik krijg nu zo'n zin in Parijs <3 Nog maar dertien daagjes wachten...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!