dinsdag 24 december 2013

Foto Tutorial (budget) Kerstlook 2013: Goud & Bruin

De eerste kerstlook is gisteren online gekomen. Één kerstlook vond ik wel wat weinig en ik besloot een tweede te maken. Dit keer met goud en bruin. De gouden kleur is erg opvallend en het bruin maakt het geheel wat neutraler. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

 
Producten
 
Ik heb ervoor gekozen om een budget kerstlook te maken. Hiervoor heb ik bijna alleen producten van Catrice gebruikt. Natuurlijk kun je deze look ook namaken met make-up die je in je eigen stash hebt liggen. Voor degene die precies willen weten welke producten ik gebruikt heb, staat hieronder een lijstje met alle gebruikte producten.

Oogschaduwbasis: Essence I Love Stage eyeshadow base.
Gouden oogschaduw: Catrice 420 Talk Like An Egyptian.
Witte oogschaduw met gouden glitters: Catrice 060 I Love Champagne.
Bruin/paarse oogschaduwkleur: 400 My First Copperware Party.
Matzwarte eyeliner: Catrice 010 Dating Joe Black.
Mascara: Essence I Love Extreme crazy volume mascara.
 
 
Foto Tutorial
 
 
Als eerste ben ik begonnen met een oogschaduwbasis. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. Vervolgens heb ik de gouden oogschaduw op mijn bewegend ooglid en binnenste ooghoek aangebracht. Het is belangrijk dat je deze deppend aanbrengt, dit om fall-out te voorkomen. De oogschaduw is deppend het makkelijkste aan te brengen doordat de glitters redelijk grof zijn.
 
De bruin/paarsige kleur bracht ik met een stevige puntige kwast aan in mijn arcadeboog en een beetje in mijn buitenste ooghoek. Op deze foto is duidelijk te zien dat de kleur van deze oogschaduw lastig te definiëren is. Je kunt deze kleur gebruiken, maar een bruine kleur zal ook prachtig staan. En die heeft bijna iedereen wel in zijn stash.
 
Het is erg belangrijk dat je deze kleur goed blendt. Zo vervaag je harde lijnen en creëer je een soort van schaduw. Als je dat gedaan hebt kun je die paars/bruine kleur nog een keer aanbrengen in je arcadeboog. Wederom moet je dit weer goed blenden.
 

Als je het geheel goed geblend hebt ziet het er ongeveer zo uit. Als het niet zo houdt van wat donkerdere ogen kan je wat minder aanbrengen. Ben je juist van de donkere ogen zou ik nog wat van deze oogschaduw aanbrengen of juist een klein beetje zwart.
 
Ik vond het geheel nog wat te licht en heb diezelfde paars/bruinige kleur met een stevige kwast aangebracht ik het buitenste gedeelte van mijn arcadeboog. Met een platte oogschaduwkwast bracht ik diezelfde kleur aan in de buitenste ooghoek. Dit bracht ik aan van buiten naar binnen tot ongeveer 1/3 van mijn ooglid. Hierdoor is de kleur automatisch minder fel aan de binnenkant dan aan de buitenkant.
 
De oogschaduw in mijn arcadeboog blendde ik nog een beetje en vervolgens bracht ik de witte oogschaduw met gouden glitters aan op 1/5 van mijn bewegend ooglid (vanaf de binnenste ooghoek gezien) en op het wenkbrauwbot onder mijn wenkbrauw.
 
Toen was het alweer tijd voor de eyeliner. Ik koos voor een pikzwarte eyeliner, maar je kunt natuurlijk ook een bruin oogpotlood gebruiken als je dit geheel wat te donker vind. (Of een andere kleur waarvan jij denkt dat het mooi staat) Ook bracht ik de gouden kleur nog een keer aan op mijn bewegend ooglid, omdat dit vervaagd was door al het blenden. 
 
Als laatste breng je nog wat mascara aan. Als je dit nog niet heftig genoeg vind kan je natuurlijk ook nepwimpers gebruiken. Ik heb er deze keer voor gekozen om alleen mascara te gebruiken. En dan is je kerstooglook klaar.
 
 
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en laat vooral even achter wat voor kerstlook jij dit jaar draagt!
 
Ik wens iedereen fijne kerstdagen!
 
 
 
~Liefs Sandra
 
 

6 opmerkingen:

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!