woensdag 24 september 2014

New in: Kobo Aura e-reader

Afgelopen zomervakantie had mijn vriend de e-reader van zijn moeder meegenomen op vakantie. Toen ik al mijn boeken uit had wisselden we even zodat ik ook nog wat te lezen had. Ik was er gelijk helemaal weg van. Het leest zo gemakkelijk! Benieuwd? Lees dan even verder.

Ik dacht dat een e-reader niks voor mij was, maar dat had ik blijkbaar verkeerd ingeschat. Een e-reader neem je heel gemakkelijk mee in je handtas en het weegt ook niet zoveel als een normaal boek, terwijl je op een e-reader honderden boeken kunt zetten.
 
Toen ik er eenmaal uit was dat ik ook graag een e-reader wilde kwam het volgende dilemma: Wat voor soort moet ik kiezen? Er zijn zoveel verschillende e-readers dat ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. 
 
Uiteindelijk kwam ik uit op een Kobo Aura in een geweldig kleurtje! De Kobo Aura is de één na nieuwste e-reader. Het verschil met de Kobo Touch is dat er achter/in dit scherm een lampje zit, waardoor je in het donker ook gemakkelijk kunt lezen zonder een extra lampje.

Je hebt je eigen bibliotheek waarbij je gemakkelijk al je boeken kunt zien. Ook kun je zien of je een boek al gelezen hebt of niet en hoever je in een bepaald boek bent.Het beeldscherm van 6" is mat waardoor je nog makkelijker kunt lezen en je niet constant weerspiegeling ziet. Daarnaast kan je heel veel naar je eigen smaak aanpassen. Het lettertype kan je aanpassen, de lettergrootte, de regelafstand en nog veel meer, zoals je hieronder ook kunt zien.
Er is ook een optie waarbij je al je statistieken kunt zien. Je ziet hoelang je dit boek al aan het lezen bent, hoeveel boeken je hebt uitgelezen en hoeveel bladzijdes je hebt omgeslagen. Het is een leuke extra, maar echt heel belangrijk is het ook niet om te weten.
 
De Kobo Aura heeft standaard 4 GB en is uit te breiden tot 32 GB. Deze e-reader is in veel verschillende webshops te koop, maar is momenteel het goedkoopste bij Wehkamp. Hier is hij verkrijgbaar voor €93,05.
 
Lees jij nog uit 'tastbare' boeken of gebruik je ook liever een e-reader?
 
 
 
~Liefs Sandra 

3 opmerkingen:

  1. Wauw, naast dat het mij een super handige gadget lijkt, is 'ie ook nog eens super mooi! Ben echt dol op dat lekkere felle roze kleurtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een leukerd! Ik heb de Kobo app op mijn telefoon om boeken te lezen, maar dit lijkt me nog fijner!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kleur vind ik echt zo tof! En hij lijkt me fijn lezen, zeker ook door het lichtje wat erin zit :).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!