zondag 3 mei 2015

UPDATE: Sporten


Sporten is iets wat ik vroeger nooit deed. Een klein maandje ben ik nu een stuk meer bezig met sporten en het bevalt me stiekem toch wel erg goed. Ik voel me een stuk beter en kan me nu geen week meer voorstellen zonder sporten. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan even verder.
 
De eerste week dat ik begon met hardlopen, liep ik zo'n drie keer in een week. Vervolgens gebeurde er iets waardoor ik twee weken uit de running was. Ik merkte dat ik daarna weer helemaal terug bij af was en opnieuw moest beginnen. Dat was wel even zuur aangezien ik de lat alweer een stapje hoger had gelegd voor mezelf.

 
Het was gewoon even inkomen en inmiddels heb ik de smaak te pakken. Ik loop 3 tot 4 keer per week hard. Daarnaast ben ik ook begonnen met skeeleren. Ik bedacht me dat ik dat vroeg erg leuk vond om te doen en toen ik een paar skeelers voor weinig geld tegen kwam in een foldertje besloot ik daarmee ook te beginnen. Dit doe ik samen met mijn vriend. Ik skeeler dan en hij fiets ernaast. Dat voelt toch fijner aangezien je toch wel erg kwetsbaar bent. Dit doe ik zo'n drie keer per week.

's Avonds doe ik vaak ook nog een aantal buikspieroefeningen. Dit stelt ook niet zoveel voor. Het zijn twee of drie oefeningen die ik elke avond herhaal en waarvan ik de aantallen steeds iets probeer te verhogen.
 
Dit alles klinkt erg veel, maar het valt uiteindelijk wel mee. Het hardlopen is echt maar 3-4 km per keer. Ik wil dit rustig opbouwen aangezien ik niet alleen maar hardloop. Ik wil niet twee keer in de week een veel grotere afstand lopen, om vervolgens de rest van de week niet meer op of neer te kunnen. Hardlopen zorgt ervoor dat ik mijn hoofd echt even leeg kan maken en alles als het ware van me af kan rennen. Het skeeleren vind ik echt super leuk om te doen. Zeker samen met iemand is dat hartstikke gezellig. Wel ben ik onlangs echt hard gevallen toen ik moest uitwijken voor iemand en vervolgens met mijn skeeler ergens in bleef hangen. Hierbij heb ik me best wel bezeerd en voelde dat mijn enkel iets wat bezeerd was.

Het duurde een weekje, maar daarna had ik het ritme echt helemaal te pakken. Het klinkt misschien een beetje raar maar ik heb veel meer energie en zit veel lekkerder in mijn vel. Je moet gewoon zelf uitproberen wat voor jou het beste werkt en waar jij je goed bij voelt. Doordat ik er zo mee bezig ben merk ik ook dat ik er een stuk minder naar neig om tussendoor te snoepen. Vroeger at ik heel veel snoepjes en koekjes en tegenwoordig pak ik zelfs liever een mandarijntje.

Wauw, ik had niet verwacht dat ik in zo'n relatief korte tijd zoveel kon veranderen. Ik voel me echt stukken beter!

Ook bij het hardlopen merk ik echt verschil. Waar ik de eerste paar keer echt om de paar meter (echt serieus) moest stoppen omdat ik het gevoel had dat ik het niet meer trok, kan ik nu al van punt naar punt lopen. Als ik dan eenmaal bij zo'n punt aangekomen ben loop ik een stukje tot een volgend met mezelf afgesproken punt en ren dan weer tot zo'n punt in de verte. Dit werkt echt super goed en aangezien ik ook vrijwel elke keer zo goed als dezelfde route loop merk je ook echt vooruitgang. Dat is echt ook echt motiverend. Hardlopen doe ik wel echt altijd alleen. Ik heb niet de behoefte om dat samen met iemand te doen. Laat mij maar lekker mijn eigen tempo aanhouden, muziekje op en gaan.

Dit wordt alweer een lang artikel, maar ik ben echt zo enthousiast. Ik had nooit gedacht dat ik sporten zo leuk zou vinden. Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk iets gevonden wat echt bij me past en wat goed werkt.

Heb jij nog goede tips voor dit hardloopgroentje?~Liefs Sandra 
 

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je bent begonnen met hardlopen. Ik loop zelf ook erg veel hard. Ik zou zeggen: bouw het heel rustig op. Blessures worden zo snel ontwikkeld. Via http://www.runnersweb.nl/ kun je vaak handige tips en tricks voor beginnende lopers vinden.
  Ik loop ook 3 a 4 keer per week hard. Meestal tussen de 7 en de 20 km per keer. Ik ga volgende week mijn eerste halve marathon lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hojoh, wat ben je lekker bezig. Volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip! Wow wat knap zeg. Heel veel succes volgende week :)!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!