maandag 8 juni 2015

HARDLOOPSCHOENEN: Nike Air Zoom Pegasus

Zoals velen misschien wel weten ben ik sinds kort begonnen met hardlopen. Ik begon gewoon met een paar gympen een trainingsbroek en mijn telefoon voor muziek. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het hardlopen echt wat voor me is en heb al diverse soorten hardloopkleding aangeschaft. Nu was het dan ook tijd om mijn gympen te verruilen voor een paar goede hardloopschoenen. Ik kocht een paar felle opvallende hardloopschoenen van Nike. Benieuwd? Lees dan even verder.
 
De eerste paar weken liep ik dus gewoon op normale gympen. Iedereen kan bedenken dat hardloopschoenen niet voor niets zijn gemaakt voor het hardlopen en dat normale gympen daar dus niet zo geschikt voor zijn. Stiekem wist ik dat ook wel, maar ik wilde eerst even afwachten. Ik heb soms namelijk last van bevliegingen waarbij ik dingen super leuk vind, ik wat koop, het even gebruik en het vervolgens weer in de kast ligt te verstoffen omdat ik het toch niet zo leuk vind als ik dacht.
 
Hardloopschoenen zijn redelijk aan de prijs en het zou zonde zijn als ik ze na een paar keer in de kast zou laten staan, omdat hardlopen toch niks voor mij blijkt te zijn. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en ik ben erachter gekomen dat ik het echt leuk vind en het wil blijven doen. Ook merkte ik dat mijn enkels en kuiten enorm begonnen te protesteren na en tijdens en rondje hardlopen en dat is ook niet een al te best teken. Het was dus hoog tijd voor een paar goede hardloopschoenen.
 
Hardloopschoenen zijn er in velen soorten en maten. Er is enorm veel keus en daarom is het ook lastig om als 'groentje' een paar hardloopschoenen te kopen. Ze moeten natuurlijk fijn zitten, maar het oog wil ook wel wat. Daarom kwam ik al snel uit bij Nike. Deze hebben kwalitatief goede schoenen, want natuurlijk gaat dat voorop, en zien er ook nog eens echt leuk uit.
 
Op een vrije dag ging ik de stad in en liep diverse sportwinkels af. Uiteindelijk kwam ik bij JD Sports uit. Ondanks dat het heel druk was nam de verkoopster de tijd voor me en hielp me erg goed bij het uitzoeken van dé perfecte hardloopschoenen voor mij. Ik liep de winkel uit met een bigsmile en mijn buit in mijn rechterhand. Nu kon het echte werk beginnen!
 
Ik ben gegaan voor de Nike Air Zoom Pegasus 31. Dit is een sportieve schoen die flexibel is, alsnog veel steun geeft en goed mee veert. Daarnaast vind ik ze er ook nog eens erg leuk uit zien door de felle kleurtjes. Deze schoenen vallen wel wat klein. Daardoor heb ik ook een half maatje groter gepakt dan ik normaal gesproken heb.
 
Ik heb de schoenen inmiddels al een aantal keer aangehad en ik merk zeker veel verschil. Je merkt duidelijk dat de schokken nu niet bij je enkels terecht komen, maar goed worden verdeelt. Ik heb dan ook helemaal geen last meer van mijn enkels na het hardlopen. Daarnaast merk ik ook dat het hardlopen een stuk gemakkelijker gaat doordat de schoenen meeveren. Hierdoor kost het een stuk minder energie en kan ik weer een stukje verder.
 
Goede schoenen zijn erg belangrijk en dat grote verschil merk je pas echt op het moment dat je overgaat op hardloopschoenen. Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinsten. Ze zitten goed, rennen fijn en zien er ook nog eens super leuk uit. Deze schoenen kocht ik bij JD Sports voor €109,95
 
Loop jij ook hard? Zo ja, heb je nog goede tips voor mij?
 
 
 
 
~Liefs Sandra
 
beautybySandra

3 opmerkingen:

  1. Oh my, ze zijn echt ge-wel-dig <3 Die kleur maakt mij opslag verliefd. Nu heb ik ook zin om weer nieuwe hardloopschoenen te kopen, die van mij zijn al behoorlijk versleten door het vele rennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een gave schoenen! Nee, ik loop niet hard, niks voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!