maandag 2 februari 2015

Boekreview: Koorts, Vraag Niet Waarom, Vrij Spel

 
Mijn e-reader heb ik inmiddels al een tijdje en ik gebruik hem nog steeds met veel plezier. Omdat ik zelf altijd moeite heb leek het me leuk om een aantal boeken te reviewen die ik recent gelezen heb. Vandaag een review van drie boeken bij elkaar. Benieuwd? Lees dan even verder.Koorts - Saskia Noort
Het verhaal gaat over twee wat oudere vriendinnen. De ene, Ellen,  doet waar ze zelf zin in heeft en leidt een onbezonnen leven met veel drugs en alcohol. Dorien daarentegen heeft al 15 jaar een relatie met Joost en raakt inmiddels in een sleur. Op een dag als ze thuis komt en Joost gelijk begint te mopperen en te zeuren is ze het zat, ze zet er een punt achter. Ze besluit tijdelijk bij Ellen in te trekken. Joost is het hier absoluut niet mee eens, hij heeft Ellen nooit gemogen. Ze is zo anders dan Dorien. Toch helpt hij haar verhuizen. Toen het nog goed ging tussen hun tweeën hadden ze een reis geboekt naar Ibiza. Nu het uit is besluit Joost om het haar Dorien te geven die Ellen uitkiest om samen mee te gaan. Zodra ze aankomen op het vliegveld beginnen ze al met drinken en ook drugs komt er snel bij kijken. Als Dorien de volgende ochtend wakker wordt weet ze nog vrij weinig van afgelopen nacht. Wel weet ze dat ze Ellen is kwijtgeraakt. Samen met een man die ze daar heeft leren kennen, Nick, gaat ze op zoek naar Ellen.
 
Koorts is een boek dat erg makkelijk wegleest. Het boek bevat iets meer dan 200 bladzijdes. Het boek is erg leuk geschreven, je krijgt veel mee van de partysfeer op Ibiza en alles wordt uitgebreid uitgelegd. Het 'hoofdverhaal' is geschreven vanuit de ogen van Dorien. Tussen het hoofdverhaal door komen steeds korte stukjes die geschreven zijn vanuit de ogen van twee bij personen. Het boek is vanaf de verdwijning heel spannend en daardoor erg lastig om weg te leggen.
 

Vraag niet waarom - Simone van der Vlugt
Dit boek gaat over een rechercheur Lois en haar zusje Tessa. Tijdens een festival komt een meisje wat twijfelend en verlegen naar haar toe. Ze vraagt wat je het beste kunt doen als je last hebt van een stalker. Ze ziet er erg bang uit en Lois adviseert haar om de volgende dag aangifte te doen op het politiebureau. De volgende dag komt het meisje tot grote teleurstelling van Lois niet opdagen bij het politiebureau. Als later een melding binnenkomt van een meisje dat door een misdrijf om het leven is gekomen houdt Lois haar hart vast. Het blijkt helaas wel om dat meisje te gaan. Bij dat ene slachtoffer blijft het niet. Er volgen nog een aantal slachtoffers en Lois probeert samen met haar collega's de dader op te sporen. Ondertussen is het privéleven van Tessa en Lois ook niet helemaal op de rit. Tessa blijkt zwanger te zijn en weet niet of ze het kindje wil houden. Ook lijkt het erop dat Tessa en Lois worden gestalkt; er staat steeds een onbekende man bij hun thuis naar binnen te kijken. Bij dat ene slachtoffer blijft het echter niet. Er volgen nog een aantal slachtoffers en Lois probeert samen met haar collega's de dader op te sporen.
 
Ook dit boek is een heel spannend boek. Zeker ook doordat de werksfeer gecombineerd wordt met een privéleven waar ook van alles afspeelt. Dit boek is een opvolger op twee andere boeken, maar ondanks ik de andere twee delen niet gelezen heb had ik niet het idee dat ik wat miste of iets niet begreep. Het boek is dus ook prima los van de andere boeken te lezen. Als je houdt van spannende detectiveboeken dan is dit zeker een boek voor jou.
 
 
Vrij Spel - Linda Jansma
Een politieagent genaamd Nick schiet na een incident een 17-jarige jongen dood, nadat hij dacht te zien dat diegene een wapen wilde trekken. Het wapen was echter nergens te vinden. Ook blijkt dat hij zo z'n persoonlijke redenen had om die jongen te doden. Zijn dochter, Emma, was een tijd ervoor lastig gevallen door een groep jongens die bij een bende horen en vervolgens door deze groep verkracht. Na de dood van deze jongen wordt de familie van de politieagent meerdere malen bedreigd door leden van die bende. Helaas blijft het daar niet bij. Nick probeert ondertussen te bewijzen dat dat wapen ook daadwerkelijk aanwezig was en dat het niet uit wraak was dat hij schoot.
 
Dit boek leest heerlijk weg. Het leuke eraan is dat het uit verschillende oogpunten geschreven wordt en ook nog eens terug naar het verleden verspringt. Ondanks dat is het helemaal niet lastig te lezen. Het is in een leuke stijl geschreven en ik ben dan ook zeker benieuwd naar andere boeken van deze schrijfster. Dit is het type boek dat je het liefste in één keer uitleest. Vanaf het begin af aan is het al spannend daardoor hoef je niet eerst 30 bladzijdes met moeite te lezen om in het verhaal te komen, wat wel erg fijn is.
 
 
Dit waren de boeken die ik afgelopen periode gelezen heb. Ze zijn stuk voor stuk echt een aanrader voor mensen die houden van wat spannendere boeken.
 
Welk boek lijkt jou het leukste? Heb jij nog goede tips voor boeken die ik echt nog moet lezen?
 
 
 
 ~Liefs Sandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!