vrijdag 13 maart 2015

Look: Mat groen & felle lippen

De laatst tijd probeer ik mijn geliefde Sleek palettes wat vaker te laten liggen en juist producten te gebruiken die ik al een tijd lang niet gebruikt heb. Ik dook mijn make-up lade weer in en kwam terecht bij een donkere matgroene oogschaduw van Michael Todd. Benieuwd naar de look die ik ermee gemaakt heb? Lees dan even verder.

 
 
Geheel matte looks heb ik al een tijd niet meer gemaakt en het leek me dan ook leuk om dat weer eens te doen. Ik zocht een mooie matte oogschaduw om de matgroene kleur mee te combineren en kwam uit bij het In The Buff palette van W7 waar een mooie matbruine oogschaduw (5e kleur) in zit.

Als eerste bracht ik, natuurlijk, mijn favoriete oogschaduwbasis van Catrice aan. De matbruine oogschaduw bracht ik vervolgens aan over mijn gehele bewegend ooglid. De lichte highlighter (1e kleur) uit het W7 palette bracht ik aan in mijn binnenste ooghoeken.
De matgroene kleur bracht ik met een losse fluffy kwast aan in mijn buitenste ooghoek en een heel klein beetje in mijn crease. De oogschaduw is erg gepigmenteerd, dus het is wel even oppassen dat je niet teveel aanbrengt, want dan is het daarna bijna niet te doen om alles te blenden.
 

Met een grote blendingbrush blend je de groene kleur mooi uit in je crease. De kleur kun je opbouwen door nog een laagje aan te brengen en dat weer uit te blenden. Dat geeft een mooier resultaat dan in een keer veel aan te brengen.

De matbruine kleur bracht ik opnieuw aan op mijn bewegend ooglid omdat het door het blenden redelijk vervaagd was. De groene kleur bracht ik met een linerkwastje licht aan tegen mijn wimperrand. Ook dit blendde ik een beetje waardoor er alleen een soort schaduw over bleef. Uiteraard bracht ik ook nog mijn mascara van Essence aan.


Om het af te maken nog een mooie donkere lipstick van de Action, maar hierover vertel ik nog niet te veel, want hiervan komt nog een artikel.

De uiteindelijke look is een redelijk opvallende look geworden met donkere ogen en felle lippen. Toch vind ik het allemaal niet té donker. Het is een keer wat anders en dat vind ik erg leuk. Ik snap eigenlijk niet waarom ik niet vaker geheel matte looks maak, ik vind toch wel erg mooi.

Gebruik jij vaak matte oogschaduw?
~Liefs Sandra
 

5 opmerkingen:

 1. Wauw de lipstick van de action ziet er ook erg goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg! Ik vind matte ooglooks altijd super mooi, maar doe het zelf zelden. Shimmer is toch net wat makkelijker, maar ik heb bijv het Matte ever after palette van MUA en daar kan ik wel een mooie matte look mee maken! En ik ben erg benieuwd naar die lipstick, want hij is super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie look! Ik ben gek op matte ooglooks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie ooglook, hij staat je erg mooi in combinatie met de fellere lipstick...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Elke reactie lees ik met erg veel plezier!