Koken, en dan vooral het opeten, vind ik erg leuk om te doen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en het liefst iets wat niets met aardappels te maken heeft. Toen ik weer eens in de keuken stond bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om er wat over te schrijven. In dit artikel kun je lezen hoe ik mijn favoriete Tonijn Risotto maak. Benieuwd? Lees dan even verder.
Ingrediënten (2 pers)
- 1/2 pak risottorijst
- 3 blokjes (groete)bouillon
- 1 ui
- 1 paprika
- Wokolie
- 3/4e blikje tomatenpuree
- 1 blikje tonijn
- Italiaanse kruiden
Bereiding
Als eerste snijd je de ui en paprika in kleine stukken en laat je de tonijn alvast uitlekken. Als je dat gedaan hebt bak je ze in de pan totdat je ui glazig wordt, ik voeg altijd ook nog wat Italiaanse kruiden toe. De risottorijst voeg je daaraan toe. Hiermee hoef je van tevoren niets te doen. De tomatenpuree voeg je ook gelijk toe. Dit alles roer je goed door. Zorg ervoor dat alle rijstkorrels voorzien zijn van wat olie anders gaat het aanbranden.
Dan is je risotto eigenlijk al klaar. Het is echt heel simpel om te maken, het kost alleen wat tijd totdat de rijst klaar is, maar ondertussen kijk ik altijd even op mijn telefoon of heb ik er een video/boekje bij. Je moet alleen wel opletten dat je goed blijft roeren.
Het ziet er dan misschien niet zo heel erg lekker uit, toch is dat het wel. Het heeft een rijke volle smaak en is ook redelijk goedkoop om te maken. Ideaal voor studenten, maar ook gewoon om thuis als gezinsmaaltijd te maken. Mocht je niet van tonijn houden, met kip is het ook erg lekker!
Waarvan zou je graag een keer een recept artikel zien?
~Liefs Sandra
Follow
Ziet er niet heel lekker uit, daar geef ik je inderdaad gelijk in ;) Maar alles wat erin zit lust ik, dus het is vast lekker!
BeantwoordenVerwijderen